Tabung Tunang....;-)

Earth Hour 2014

Pada 29 Mac 2014(Sabtu) sekali lagi program Earth hour akan dijalankan. Kali ini program akan berlangsung di Jalan Padang Kota Lama, Penang. Program bermula pada pukul 6.00pm sehingga 10.30pm dan program berjalan kaki pada jam 8.30pm hingga 9.30pm

Peta pejalan kaki

Dapatkan T'shirt Earth hour, Sticker & Sijil

Klik sini untuk keterangan lanjut :- Earth Hour 2014


1st Giveaway by Dscarnia

\(^o^) Assalamualaikum. Hai (^o^)/


- klik banner untuk join-
- See more at: http://dscarnia.blogspot.com/2014/02/1st-giveaway-by-dscarnia.html#sthash.erl4hUlc.dpuf

Lari tinggalkan hutang RM30000.00

Siapa yang harus dipersalahkan seandainya perkara berulang kembali.


klik sini untuk keterangan lanjut :- http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/2014022003003520140220030035/Article/index_html

segmen mencari BLOGLIST&RAKAN by HANA

https://images-blogger-opensocial.googleusercontent.com/gadgets/proxy?url=http%3A%2F%2F2.bp.blogspot.com%2F-ZsbOuxYWgkU%2FUwQmiKZt6cI%2FAAAAAAAAAXc%2FGvEbrRJDqYk%2Fs1600%2Fcats.jpg&container=blogger&gadget=a&rewriteMime=image%2F*

Shiseido Mask Naturgo 10ml

*JENIS-JENIS
- Naturgo Mask
- Shiseido White
- Shiseido Black

*KELEBIHAN/FUNGSI
-Alternatif paling mudah&murah utk membuang bintik2 hitam &putih pada wajah. 
-Membersih dan menanggalkan sel2 kulit mati, --Mengecilkan pori2 & mencerahkan kulit wajah.
-Membantu menghalus,menegang,melembab, menganjal dan melembutkan kulit.
-Mengatasi masalah tona kulit tidak sekata(sunburn).
-Mengurangi tanda2 penuaan.
-Menyerap lebihan minyak(3x lebih b'kesan.
-Sesuai utk semua jns kulit(elakkan sapu pd akne tarikan mask akn m'buatkn ia pecah/luka)
-Kaya antioksidan dari lumpur,arang, kolagen serta sumber mineral



*CARA PENGGUNAAN
-Cuci muka,steam@wapkan dengan air panas agar pori2 terbuka.
-Gunakan jari agar lebih rata.
-Sapukan masker ke seluruh muka atau bahagian2 yang diingini elakkan dari terkena pada kening, bibir dan kawasan mata.
-Biarkan sehingga kering-Cabut/tanggalkan dari bawah ke atas.
-Bersihkan wajag dengan air sejuk agar pori2 tertutup dengan sempurna.
-Gunakan 2@3 kali seminggu.

#Baki boleh simpan dalam bekas bertutup.

HARGA:
1pcs= RM1 exc kos pos
25pcs= RM20 exc kos pos
50pcs= RM40 inc pos
100pcs= RM75 inc pos

BERMINAT:
Whatsapp : 013-6206364

Yess Boss ke Layar Silver

Hai blogger2 sekalian, harap semuanya sihat ye.....;-)
Novel yang diadaptasi dari novel semakin mendapat sambutan. Seingat DH TV1, TV2, TV3, CH 104&CH 105 pernah memaparkan drama adaptasi ni. Tak lama lagi Drama Ariana Rose akan tamat dan akan digantikan Drama yang bertajuk Yes Boss karya Areila Sahimi.

Versi Novel
Bos memang macam tukan?
Apa sahaja yang dia katakan, kita wajib jawab, "YES BOSS"

Versi Drama
Antara Barisan Para Pelakon :-
Fahrin Ahmad = Ilham
Emma Maembong = Arryana
Norlia Ghani = Opah
Iezlan Yusof = Dato' Maarof
Jasmin Hamid = Datin Rokiah
Cha Cha Maembong = Sakinah
Aishah Ilias = Mellina

"SELAMAT MENONTON"

Get Ur Zodiac

Agak-agak korang tau tak apa zodiak korang. DH zodiak tikus sebab tu DH kecik je,huhuu........;-)

Kalau sesapa nak cek zodiak korang klik je sini Get ur Zodiac pastu masukkan tarikh,bulan dan tahun korang lahir then tekan Get your Sign dah dapat jawapannya. GOOD LUCK..........;-)


The Wedding Breaker FEAT Di Pintu Syurga

Salam sejahtera,

Macamna blogger harini harap-harap semuanya sihat dah berbahagia selalu. Ok entri DH hari ni pasal Novel The Wedding Breaker by Evelyn Rose. Novel ni adik DH beli tahun lepas DH tukang tumpang je,hehee....

Nak tunggu "Ariana Rose" kat tv lambat sangat sudahnya semalam DH ulang&khatam buat kali-3. Cerita novel ni macam biasa la happy ending tapi jalan cerita dia memang best. 

Pada sesiapa yang nak beli secara online cuba click kat sini Karyaseni Yang bestnya siap dapat diskaun RM3 & free delivery tau memang super duper jimatla.......;-)


SINOPSIS
Saya memohon maaf kerana mengganggu majlis kalian. Tetapi sebelum Tengku Juwita bernikah dengan Tengku Adam, dia wajar mengetahui siapa bakal suaminya yang sebenar...” Ariana Rose
Ariana Rose. Kehadirannya menyebabkan majlis pernikahan itu terbatal. Disebabkan gadis itu jugalah, reputasi dan status diri bekas pengantin lelaki itu menjunam jatuh di mata masyarakat. Siapa sebenarnya dia? Apa tujuannya dan siapa yang menghantarnya untuk merosakkan majlis pernikahan itu? Tak kira, dia akan menyiasatnya juga!
Akhirnya Ariana Rose terpaksa akur dengan balasan yang perlu diterimanya akibat perbuatannya itu. Semenjak bertemu dengan lelaki itu, banyak peristiwa yang tak terjangka berlaku dalam hidupnya.
“What’s so funny?”
“Talking to me?”
“Nah… just talking to the lizard. See… there… we were talking just now. I know you won’t be able to understand the lizard’s language.”
Tapi kenapa setelah berlari sejauh ini, lelaki itu masih ditemuinya? Setelah dia berusaha melupakan semua kenangan itu, kenapa lelaki itu kembali meruntuhkan azam dan semangatnya? Kenapa mesti ada nama itu dalam kamus hidupnya?!
“I’m gonna miss you… I’d rather stay by your side. Always.”
“Sayang kat abang rupa-rupanya ya?”
“Mestilah, you are my bubbly boo and a naughty one too.”
Selama ini sudah banyak perempuan yang lebih cantik daripada dia hadir dalam hidup Tengku Adam Kamil. Tapi kenapa gadis itu juga yang melekat dalam hati dan ingatannya? Adakah itu petanda yang dia memang ditakdirkan untuk dirinya?
“Satu aje kesalahan awak, Ariana... Awak dah curi hati saya.” – Tengku Adam Kamil
Jom layan lagu OST Ariana Rose, best tau......;-)

Gula-gula V/S Rokok

Salam sejahtera,

Pagi ni macam biasa ada perhimpunan pagi.

Setelah bacaan doa, ikrar dan nyanyian lagu Negaraku, Negeri Pahang, lagu sekolah serta ucapan dari Pentadbir.

GPK Koko umumkan pengagihan nama-nama rumah sukanbagi tahun 2014, DH dapat RUMAH BIRU sama macam tahun lepas.

20minit kemudian ucapan dari guru disiplin, ucapan yang paling ditunggu masa ni la nak tengok disiplin murid macamne. 8orang murid kena panggil ke hadapan atas kesalahan merokok, GPK 1 dah standby dengan rotan yang super duper panjang,huhuu..... Haishhh,budak sek ren dah pandai merokok, soal punya soal rupa-rupanya tu cuma gula chewing gum je(bikin panas la budak2 ni)


Si comel

Salam sejahtera,

Semalam DH beli surat khabar selak punya selak ade la pamplet ni.

Bagi sesapa yang ada ternampak kucing ni bolehla menghubungi nombor yang berkenaan. DH rasa kucing ni kucing kesayangan, mana tak nya si pemilik sanggup mengeluarkan belanja yang besar untuk kucing berkenaan. Siap ada hadiah berupa wang tunai untuk sesapa yang menjumpai kucing berkenaan.

Hurmmm, Kalau DH hilang agak2 ada yang sanggup buat macam ni tak........???

DIGIZENs blogger

Sebarang info click di sini
http://digi.nuffnang.com.my/


REBAT RM200 mengikut syarat kelayakan yang telah ditetapkan.....
http://digi.nuffnang.com.my/2013/01/08/get-rm-200-off-smartphones-from-digi-today/


Siapakah Dia.......???

Salam sejahtera,

Ok tengah best buat kerja telefon berbunyi... Hurmmm, malasnya nak angkat tapi dah kerjakan nak tak nak kena la angkat juga.
DH : Selamat petang, boleh saya bantu.......???
??? : Saya nak tanya berkenaan posting
DH : Ye, kenapa dengan posting tu ye
??? : Macamni 24/12 saya ade datang melapor tapi saya nak minta tangguh lagi sehingga 15/1
DH : Untuk kepastian sila berhubung dengan guru besar, 
*sebahagian daripada perbualan kami

Lama giler kitaorang tunggu ustaz ni tau maklumla ustaz ni dah dilantik sebagai guru kelas 3 AL-KHAWARIZMI(sian anak murid terbiar xde bapa).

DH sendiri tak pernah jumpa ustaz ni maklumla masa dia datang melapor DH cuti balik kampung nun di sebelah utara sana, apa yang diberitahu ustaz ni posting dari sarawak berasal dari temerloh,pahang. Oh ya,ustaz ni bujang lagi tau.............:-)

slogan ni sesuai untuk dia.....
"Ustaz ku tunggu mu datang"

STRESS

Salam sejahtera,

Semalam MC so membuta aje la jawabnye(tak senonoh)

Pkl 8.30 masuk office nasib baik sekolah DH tak guna sistem punch card@thumb print,hehee.......;-) Sampai je depan pintu dengan tak disangka-sangka GB tolong bukakan pintu untuk DH(padahal kebetulan GB nak kua melawat kelas,hehee...).

Sampai je kat meja banyaknya surat dan borang yang perlu DH settlekan. Invois dari pembekal saja pun dah dekat 20 helai. Banyak la payment,surat dan borang yang DH kena settle segera, time sarapan DH tak sempat nak turun kantin, kebetulan GB start kursus dari 13/1-20/2(lama giler ann).

Pukul12.45 balik rumah untuk makan tengahari,solat, rehat dan mandi, rumah DH nak ke sekolah dalam 1KM je......;-) pukul 2.30 masuk kerja semula dengan hanya bert'shirt sahaja sampai la pukul5 petang.


OH HATI

Salam sejahtera.....


Hari ni DH MC(muntah,cirit birit&demam) seksa rasanye. MC pertama untuk tahun 2014, baki cuma ada 14hari je lg.

DH xlarat so mengadu la pada cinta hati tapi dia lak jauh nun di penang sana... Time2 sakit ni mula mengada-ada sikit, DH nak dia sediakan bubur, suapkan & duduk sebelah DH sambil sapu airmata yang cepat sangat menitis bila rindukan dia "makcik nak pakcik"

Berbalik pada punca kejadian, tak tau salah dari mana yang DH ingat, semalam DH cuma makan kat kantin sekolah je 2senduk nasi goreng+sambal ikan bilis+timun&limau ais. Kantin gred A tau so jangan pertikaikan la tahap kebersihannya ye. Lepas sarapan naik ofis dalam 5minit kemudian perut meragam apa lagi berlari la DH ke tandas nasib baik orang xde(line clear).

Pkl12 DH minta kebenaran balik awal nak g klinik malas sudahnya balik rumah minum air teh pekat tanpa gula tapi xok pun makin teruk lagi ada siap muntah2 dengan cirit biritnya rasa macam xnak kua je dari toilet pun. Dari tengahari sampai ke malam memang xlalu nak makan pape pun so pagi tadi dalam pukul10 mummy hantar g klinik kesian tengok anak dia lembik je, sudahnya dapat la DH MC utk 2hri+ubat yang xsedap tu.

Harap-harap cepatlah sembuh, banyak lagi benda yang xselesai.......